שלומית אלימלך מדור אוכל
שלומית אלימלך מדור אוכל

“שף אהוב? תרשום תיקו בין אמא שלי לחיים כהן”

היא אמא לשישה, היא שחקנית נבחרת ישראל בכדורסל לשעבר והיא למדה לבשל מאמא שלה דרך הטלפון. שלומית אלימלך מפנקת אתכם במתכון מהמטבח המרוקאי

פורסם בתאריך: 15.2.19 10:48

קצת על עצמך: “שלומית אלימלך, בת 38, נשואה לשרון, אמא לשישה. אני אמא במשרה מלאה. שיחקתי כדורסל כמעט 15 שנה, עד גיל 19, אז הפסקתי בגלל פציעה ברגל. הייתי בנבחרת ישראל, שיחקתי גם בקבוצת בנות הרצליה. להפוך מאישה רווקה לאמא לשישה זה הדבר הכי מדהים וטוב שקרה לי בחיים. יש אצלנו בית שמח, רועש, בית כזה יש אחד למיליון”

רקע בעיר: “אני גרה ברעננה 14 שנה. נולדתי וגדלתי בהרצליה. בחרתי לעבור לרעננה בעקבות בעלי האהוב, שגדל כל חייו ברעננה. אני מאוד אוהבת את העיר, בעיקר את ראש העירייה החדש שלנו. כיף לנו פה, זו עיר משפחתית, קהילתית”.

מאיפה הגיעה האהבה שלך למטבח? “יש לי אמא מרוקאית מספר אחת, הבשלנית הכי טובה שיש ושעושה את העוגיות המרוקאיות הכי טעימות שיש. משם זה התחיל. בתור ילדים, אמא שלי לא נתנה לנו להיכנס למטבח. אחרי שהתחתנתי, כל הזמן הייתי עם אמא שלי בטלפון ולמדתי ממנה מתכונים”.

השף או הקונדיטור האהוב עלייך? “אמא שלי, ללא ספק. אני חולה על חיים כהן, אבל אמא שלי היא המשענת שלי בנושא המטבח. אין עליה. אז תרשום שיש תיקו בין אמא שלי לחיים כהן”.

מהי המנה האהובה עלייך? “כבד וסופריטו, שזה תבשיל מצרי של עוף ותפוחי אדמה”.

בישול או אפייה? “בישול, חד משמעית. השבוע אפיתי עוגיות בפעם הראשונה. אולי אתחיל לאהוב את זה, אבל כרגע הבישול זה בטופ”.

מה התבלין שלך? “פפריקה מרוקאית בשמן זו האהבה שלי. וכמובן שאי אפשר לפספס את הכמון”.

מה בתפריט של יום שישי? “דגים זה חובה. פעם כבד, פעם סופריטו, פלפלים ממולאים, קישואים עם עוף, שעועית עם גולש. אני אופה חלות, יש לי סלט חצילים שאני גם עושה את המיונז בעצמי, זה פשוט מעדן חבל על הזמן. אני עושה את כל הסלטים שיש, כמו גזר מרוקאי למשל. שולחן פתוח וארוך לשבת”.

מה המנה הראשונה שהכנת? “שעועית עם רוטב עגבניות. פעם ראשונה שהתקשרתי לאמא שלי, והיא הדריכה אותי בטלפון. יצא טעים ממש”.

מה המומחיות שלך במטבח? “הכבד שלי, חד משמעית, אין עליו”.

מה המנה הכי מוזרה שהכנת? “דג מרוקאי עם טונה מקופסאות שימורים. אני חייבת להגיד שזו מנה מנצחת. זה מעדן”.

מה אף פעם לא תסכימי לבשל או לאכול? “פירות ים ודברים לא כשרים, זה הגבול שלי”.

מתכון לשבת: דגים חריפים

דג מרוקאי שלומית אלימלך - מדור אוכל

דג מרוקאי שלומית אלימלך – מדור אוכל

המצרכים:
חמש חתיכות פילה מושט
2 פלפלים אדומים
ראש שום מפורק
צרור כוסברה
כף פפריקה מרוקאית מתוקה בשמן
חצי כפית כורכום
מלח לפי העין
שלושה פלפלים יבשים חריפים
שני פלפלים יבשים מתוקים
שני גזרים
כף מלח גס
לימון
קופסת שימורים אחת של חומוס
4 חתיכות לימון כבוש

אופן ההכנה:
לפני הבישול, צריך להשרות את הדג במשך חצי שעה במלח גס ולסחוט מעליו לימון. פורסים את הפלפלים האדומים לרצועות, שמים בסיר רחב של דגים, ונותנים להם לרתוח על אש קטנה. חותכים את הגזרים ומוסיפים לסיר אותם ואת שיני השום. קוצצים את הכוסברה ושמים מחצית מהכמות בסיר. על הכוסברה שמים את הדגים.
לוקחים קערה קטנה ומכינים את הרוטב: שמים את התבלינים: פפריקה, כורכום ומלח, עם חצי כוס מים, ואת מה שנשאר מהכוסברה. שופכים את הרוטב על הדג. את הפלפלים היבשים שמים שלמים בתוך התבשיל. מפזרים את גרגרי החומוס מעל הדג. מפזרים את חתיכות הלימון כבוש בסיר. מבשלים עד חצי שעה על אש נמוכה.

שבת שלום, בתיאבון!

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"צומת השרון רעננה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר