מדור אוכל- לימור מוסרי
מדור אוכל- לימור מוסרי

"אני רוקדת כשאני מבשלת"

לימור מוסרי קיבלה את האהבה למטבח המצרי מהבית, בעלה מכין סחוג מצוין לכל החברים והיא בכלל לא מעריצה שפים, אלא רק את אמא. ויש לה גם מתכון לקובה כשר לפסח

פורסם בתאריך: 11.4.19 13:53

קצת על עצמך: "אני לימור מוסרי, בת 46, תושבת רעננה, נשואה לערן ואמא לשלוש בנות וכלב קטן. אני במקצועי אסיסטנטית לרפואת שיניים במכבידנט רעננה. אני עובדת שם כבר עשרים שנה, מכירה את השיניים של כולם וכל התושבים מכירים אותי. חוץ מזה, בישול זה השם השני שלי. אני מבשלת מאז שאני בת 17, אני רגילה מגיל קטן לריחות של אוכל טרי בכל יום. אני גם מאוד אוהבת לעזור לאנשים, השנה למשל אני מבשלת לסדר פסח של ניצולי שואה ועריריים. בעלי, ערן, עושה חמוצים חבל על הזמן. גם חילבה, סחוג. אנחנו מחלקים לכל החברים. אנחנו משפחה של בשלנים".

רקע בעיר: "אני גרה ברעננה כבר עשרים שנה. נולדתי וגדלתי בתל אביב. רעננה היא העיר הכי מדהימה שיכולה להיות. עיר של כיף, חינוך טוב, אווירה טובה. אני לא מוותרת על רעננה, אין שנייה לה".
מאיפה האהבה שלך למטבח? "מאמא. הריחות של הבישול חייבים להיות בבית. באתי מבית מצרי. כל יום היה אוכל חם, טרי ובריא. האוכל שלי הוא יחסית לא מטוגן. בבית אני מכינה אוכל מאוד בריא, לא שמן. אצלי אוכל זו החוויה הכי כיפית. המטבח אצלי במקום הראשון. אני פשוט נהנית. מבחינתי, אני רוקדת כשאני מבשלת".

שף/קונדיטור אהוב? "אני לא כזו מעריצה של שפים. אמא היא השפית שלי, הכי טובה שיש".

מה המנה האהובה עלייך? "קובה סלק וקובה דלעת. לא רק אני אוהבת את זה אלא כל המשפחה. ומרק מלוחייה – מרק מצרי, מאוד טעים".

בישול או אפייה? "בישול. אני יודעת לאפות דברים מאוד יפים אבל מעדיפה להתעסק בבישול. אני גם משתדלת שלא יהיו עוגות בבית בגלל שזה לא בריא. אצלנו כולם שומרים".

מה התבלין שלך? "פפריקה מרוקאית בשמן. מוסיף להכל. גם בהרט".

מה בתפריט של יום שישי? "חלות מתוקות, קוסקוס, עוף שלם, ארטישוק ממולא, סלטים, דג סלמון או מושט בתנור. שולחן כיד המלך".

מה המנה הראשונה שהכנת? "הכנתי לאמא שלי, עוף עם תפוחי אדמה בתנור, יצא פצצה. גם היה אוכל בתנור וגם הבית נשאר נקי".

מה המומחיות שלך במטבח? "קובה זאת המומחיות שלי. כולם מכירים אותי בתור הבשלנית".

מה המנה הכי מוזרה שאי פעם הכנת? "אני לא אוהבת להכין דברים מוזרים, הכנתי טפיוקה, זה הכי מוזר שלי".

מה אף פעם לא תסכימי לבשל או לאכול? "לא כשר".

מתכון לשבת: קובה כשר לפסח

מדור אוכל- קובה כשר לפסח

מדור אוכל- קובה כשר לפסח

המצרכים (ל-30 יחידות):
1 חבילת קמח מצה
1 תפוח אדמה גדול
1 ביצה
מלח
פלפל שחור
חצי קילו בשר טחון
1 בצל
בהרט
2 כפות שמן קנולה
חצי כף מרק עוף

אופן ההכנה:
מבשלים את תפוח האדמה ומועכים אותו. שמים את הפירה בקערה יחד עם קמח המצות, מלח ופלפל שחור. שוברים את הביצה בפנים. לשים את העיסה ומוסיפים מים עד שמקבלים מרקם של בצק נוח לעבודה. עושים צורה שטוחה של קובה.
לוקחים את הבשר, שמים מלח, פלפל שחור ובהרט לפי העין, ומטגנים עד שהוא מתבשל. פותחים את הקובות שיצרנו, ושמים בפנים את הבשר שטיגנו.
סוגרים את הקובות, ומטגנים במחבת עד שהקובה משחימה. אפשר גם לא לטגן את הקובות, אלא להקפיא ואז לטגן מתי שרוצים.

 

למתכונים נוספים כנסו כאן

בתיאבון!
שבת שלום

אולי יעניין אותך גם

תגובות

2 תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"צומת השרון רעננה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר