קצת על עצמנו: יעל סער וזהר גבאי, שותפות לחיים ולארבעה עסקים בתחום המסעדנות, בכפר סבא והוד השרון. “הקמנו את היישה לפני שלוש שנים במטרה לאפשר חוויה קולינרית משובחת לצד אווירת בר שמחה עם תפריט קוקטיילים ייחודים למקום”, אומרת יעל, “אני אמונה על הפיתוח העסקי וזהר על הצד קולינרי”.
איך החיים כשעובדים בלילה: “ישנות פחות, מאושרות הרבה יותר”.
קצת על הבר: “כשפתחנו את היישה הבאנו בשורה לתחום הקולינרי. בזמנו לא היו עוד מקומות שידעו להעניק אוכל יצירתי, איכותי ומגוון יחד עם חווית בר בועטת. האמנו שדווקא האנשים האיכותיים בשרון ידעו להעריך את היצירה שלנו יותר מכל, ואכן כך קרה. כבר שלוש שנים מדהימות שהמקום רק מתעצם יותר ויותר, עם קהל קבוע ברובו. לא מזמן התרחבנו עוד קצת, הגדלנו את המקום והכנסנו צעצוע חדש למטבח – טאבון ענק כדי שהשף שלנו, זהר, תוכל להשתולל עוד קצת”.
רקע בתחום: “זהר עבדה כבריסטה בבית קפה ידוע בתל אביב ואז החליטה להגשים את החלום, ופתחה את קפה המדרחוב בכפר סבא לפני כמעט עשר שנים. לאחר מכן, לפני שש שנים, פתחה גם את קפה מתתיהו בהוד השרון. אני הצטרפתי לחגיגה לפני חמש שנים ויחד פתחנו את היישה והומיז בכפר סבא. כל אחד מהעסקים שלנו הוא בעל אופי משלו, עם קהלים שונים ונאמנים החוזרים שוב ושוב”.
מה המשקה שלכן: “בעיקר יין טוב, עדיפות ליקבים ישראלים קטנים”.
הכי מיוחד בבר: “האנשים. יש לנו קהילת לקוחות מאוד מיוחדת, יחד עם צוות נדיר המחובר ללקוחות וזה מייצר הרמוניה במקום”.
הכי קשה: “כשאוהבים את מה שעושים הכל קל. עניין של פרספקטיבה”.
הכי כיף: “כמות האהבה שאנחנו מקבלות מלקוחות על בסיס יומי”.
הליין הכי מצליח: “לא מאמינות בליינים. רק אוירה שמחה, אוכל טוב והרבה אלכוהול בכל יום בשבוע. כמובן שהסופ”ש תמיד באנרגיות גבוהות יותר כי אנשים פחות חושבים על הבוקר למחרת”.
היום הכי מיוחד בשנה: “יום ההולדת של היישה. תחושת ניצחון כל שנה מחדש. יש תמיד הפגנת אהבה מטורפת, עם כמויות של לקוחות הבאים לפרגן ולשמוח עם מלא אנרגיות ובעיקר הרבה ערק”.
אם לא חיי לילה: “אצלנו זה גם ביום וגם בלילה, מסעדנות מסעדנות מסעדנות, ואם לא בארץ אז בפורטוגל”.
טיפ לצעירים ששותים: “לדעת מה הגבול שלך, ולא להיות מושפע”.
טיפ לבעל בר מתחיל: “לבחור שותף אחד בלבד טוב שמשלים אותך, ושכל אחד יתעסק בתחומו”.
משקה השבוע: Number10
המרכיבים (כמויות לפי הטעם):
ג’ין טנקרי 10
אפרסק
ליים
ספרייט
פלח לימון ומלפפון חתוך דק לקישוט
אופן ההכנה:
מוזגים לכוס גבוהה מלאה בקרח את כל המרכיבים. סגירה בספרייט לבעבוע.
הדרי
ומה עם שכר המלצרים? והגעת מלצרים לעהודה שמחכים רק לדעות לחץ בשביל לעלות למשמרת? מדוע הבחורות החביבות לא נשאלו על כך.