דוכן-ההחתנה-בנווה-עמל
דוכן-ההחתנה-בנווה-עמל

המתנגדים החדשים לתוכנית המתאר: תושבי נווה עמל

ביום ראשון מתוכננת הפגנה בשער העיר של פעילי כל קבוצות התושבים המתנגדים לתוכניות הבנייה הגדולות בעיר. יהיו שם גם תושבים מנווה עמל, שהחלו בשבוע שעבר לאסוף חתימות נגד תוכנית המתאר

פורסם בתאריך: 15.6.17 12:37

שלוש קבוצות של תושבים מהרצליה הנאבקים נגד תוכניות הבנייה העתידיות בהרצליה, מאחדות כוחות. השבוע היו עסוקים תושבים משלושה מטות מאבק – פעילי מטה המאבק נגד תוכנית אפולוניה, פעילי "הרצליה איכות חיים" המתנגדים לתוכנית המתאר וכן תושבים המתנגדים לתוכנית המתאר משכונת נווה עמל – בתכנון הפגנה שאמורה להתקיים ביום ראשון, בשעה 18:30, בשער העיר, מול בניין העירייה וכוללת גם צעדה משותפת לצומת הרחובות סוקולוב ובן גוריון.
את ההפגנה יזם מטה מאבק התושבים משכונת נוף ים, בראשות דרור בן עמי, אלון כרמלי וירדן רוזן, המתנגד לתוכנית להקמת 4,000 יחידות דיור בשטח שמצפון לשכונה, בשטח תעש סמוך לחוף אפולוניה. "זאת יריית הפתיחה לקראת הבחירות לראשות העירייה בשנת 2018, שאחד הנושאים המרכזיים בהם יהיה המאבק נגד הרס הטבע והבנייה המאסיבית במתחם אפולוניה, שאותה מקדם קבינט הדיור הלאומי", אומר בן עמי.
לפעילי מטה המאבק נגד תוכנית אפולוניה אמורים להצטרף תושבים המתנגדים כבר חודשים לתוכנית המתאר, משכונות הרצליה הצעירה, הרצליה הירוקה, גבעת עדה וגן רש"ל המאוגדים בתנועת התושבים "הרצליה איכות חיים". אל אלה אמורים להצטרף גם תושבים משכונת נווה עמל, שהחלו ביום שישי שעבר גם להפעיל דוכן החתמות בסופר מגה בשכונה עם קריאה לראש העירייה משה פדלון למשוך את תוכנית המתאר מהוועדה המחוזית.
לפי תוכנית המתאר, בנווה עמל מתוכננת תוספת של כ־1,090 יחידות דיור והיא מוגדרת כאזור שבו ניתן לבנות מגדלים של עד 30 קומות, בכל שטח השכונה. "ביום שישי החתמנו כ־100 תושבים", אומר אריק קשה, שהקים יחד עם ארבעה תושבים נוספים בשכונה, "כל חתימה כזו מהווה ייפוי כוח עבור עורך דין שיפעל בשמנו נגד תוכנית המתאר". היום (שישי) אמורים התושבים להקים דוכן החתמות סמוך לבית הספר היסודי גורדון בשכונה.
שטחה של שכונת נווה עמל שבמזרח הרצליה 1,400 דונם ויש בה כ־2,500 יחידות דיור. בשנת 2015 אישרה עיריית הרצליה תוכנית התחדשות עירונית בשכונה ובה תוספת של 980 יחידות דיור, תוך התחשבות באופי השכונה ונתוניה. במקביל, החלה עבודה על תכנית המתאר הכללית של הרצליה בה נווה עמל הייתה אמורה להיות מסומנת כשכונה המיועדת לבנייה נמוכה בעלת דירות צמודות קרקע. כשתוכנית המתאר הוגשה לוועדה המחוזית, זו החליטה על תנאים להפקדתה. אחד התנאים היה לשנות את סטטוס השכונה למתחם המיועד להתחדשות עירונית. בעקבות זאת, בשנת 2016 החלה העירייה לקדם תוכנית לפיה יקומו בשכונה 2,000 יחידות דיור עם מגדלים בני 20 קומות, בעיקר בגבולות השכונה, באזור דרך ירושלים, אבל תושבי השכונה התנגדו. "לאחר שהתכנית הוצגה לנו קמנו בצעקה גדולה, אף אחד לא רוצה שיקומו פה מגדלים ואין כאן תשתיות בשביל פרויקט כזה", אומרת עדי זיו, אדריכלית תושבת השכונה הפעילה במאבק, "הזמנו את ראש העירייה להגיע למתנ"ס, שם הוא שמע את ההתנגדויות. בסוף המפגש, ראש העיר התחייב כי התכנית תרד מהשולחן ולא תצא לפועל. המילה תוכנית מתאר לא הוזכרה כלל".
חודש אחרי המפגש בין ראש העירייה לתושבים, בחודש מאי בשנה שעברה, אישרה מועצת העיר את "ביטול הליך קידום התוכנית המתארית" וקבעה כי "יוזמות פרטניות להתחדשות עירונית בשכונה תיבחנה לגופו של עניין". למרות זאת, בתוכנית המתאר הנוכחית מוגדרת שכונת נווה עמל כ"אזור חיפוש לבנייה לגובה עד 30 קומות", כלומר אזור המאפשר הקמת מגדלים, ו־1090 יחידות דיור. "לאחר פחות משנה צמחה תכנית המתאר הנוכחית, ללא שיתוף הציבור, תוכנית שהיא הרבה יותר הרסנית בעינינו", מוסיפה זיו.
נזכיר שבשבוע שעבר הצהיר ראש העירייה משה פדלון שיקפיא את תוכנית המתאר כדי לבחון אותה מחדש, בשיתוף התושבים. העירייה לא משכה את התוכנית מהוועדה המחוזית לתכנון ובנייה, שם היא מופקדת להתנגדויות. "פדלון אמר באופן ברור ביותר שתכנית המתאר המופקדת של הרצליה בעייתית וצריכה להיכתב מחדש", אומרת עו"ד חיה ארז, תושבת הרצליה שמייצגת את התושבים הפעילים במאבק תושבי נווה עמל, "לדבריו, הוא מסכים לחלוטין עם תושבי נווה עמל שהתכנית, המבקשת להפוך את השכונה משכונה ייחודית עם אופי כפרי, לשכונה של מגדלים בגובה 30 קומות, היא תכנית רעה. הדרך לתרגם את דבריו למעשים היא על ידי החזרת התכנית לוועדה המקומית וגיבוש תכנית חדשה, בשקיפות מלאה ותוך שיתוף ציבור. ראוי שהתוכנית תוגש להפקדה מחדש".
מעיריית הרצליה נמסר בתגובה: "ראש העירייה הבטיח לתושבי נווה עמל לא יהיו מגדלים בשכונה".

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"צומת השרון רעננה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר