מיכל שליו רייכר. צילום עדי עמיטל
מיכל שליו רייכר. צילום עדי עמיטל

עשרות הורים השתתפו במפגש להוצאת העמותות הדתיות מבתי הספר

את המפגש יזמה תושבת הרצליה מיכל שליו-רייכר, ממייסדות עמותת הפורום החילוני. "שמענו במפגש חוויות אישיות, כולן מקוממות", היא אומרת

פורסם בתאריך: 27.7.17 08:52

עשרות הורים לתלמידים במערכת החינוך בהרצליה השתתפו השבוע במפגש ראשון של הקבוצה, שאחת ממקימיה היא תושבת הרצליה מיכל שליו-רייכר, ממייסדות "הפורום החילוני"

קבוצה של עשרות הורים מהרצליה, שמתארגנת במטרה לפנות לעירייה ולדרוש ממנה שלא לאפשר לעמותות דתיות ולגרעינים תורניים להעביר שיעורים בגנים ובבתי הספר הממלכתיים בעיר, נפגשה ביום שלישי השבוע, לראשונה, בשכונת הרצליה ב'. בסופו של המפגש החליטה הקבוצה לגבש נוסח פנייה לראש העירייה ברוח ההסכמות שאליהם הגיעו ההורים, לפיהן יש להחזיר את החינוך בכל הנושאים למורים, ולהוציא באופן מיידי את העמותות השונות הפועלות במוסדות החינוך בעיר. בנוסף, החליטו בקבוצה להרחיב את מעגלי התמיכה שלה.

"היה מפגש מוצלח עם עשרות נציגים מחתך רחב של גני ילדים, בתי ספר וחטיבות ביניים בעיר, ביניהן אלון, הנדיב, ברנדס, בן גוריון, אילנות, רעות, גנים עירוניים רבים כמו שקד, שיזף, סחלב, אגם, כנען ועוד ועוד", מספרת מיכל שליו-רייכר, תושבת הרצליה ואם לשלוש בנות הלומדות בעיר, שיזמה את המפגש עם הורים לתלמידים בבתי ספר בעיר. שליו-רייכר, הקימה את עמותת "הפורום החילוני", יחד עם ד"ר רם פרומן בשנת 2011, עמותה שמטרתה לשמש כארגון ארצי למאבק בתופעות ההדתה.
במהלך המפגש הציגה שליו-רייכר את תופעת ה"הדתה" כלשונה במערכת החינוך ואת פעילות הפורום. היא העבירה סקירה כללית של הביטויים השונים שמקבלת התופעה לדבריה במערכת החינוך העירונית, כמו כניסת עמותות בעלי אג׳נדה פוליטית למוסדות החינוך הממלכתיים, שינוי תכניות ליבה, הדתה סמויה בספרי הלימוד, טקסים דתיים ופעילויות חווייתיות בעלי אופי הלכתי. "שמענו במפגש חוויות אישיות, כולן מקוממות, חלקן ממש מזעזעות, מפי הורים במוסדות חינוך שונים בעיר", היא אומרת, "המסה המצטברת של תופעות ההדתה בהחלט מציגה תמונת מצב מדאיגה וכולם הסכימו שחייבים לפעול עכשיו".

ומדוע החלטת על הקמת הקבוצה?

"הקמת הקבוצה נעשתה הן בעקבות פניות רבות של תושבי העיר בעניין והן בגלל לחץ שמפעילים לאחרונה אזרחים ברמה הארצית בהקשר של הדתה בבתי הספר. אירגנו את המפגש ביום שלישי כדי להבין כמה אנחנו, מי אנחנו ומי הם ההורים שעומדים מאחורי הפנייה. אנחנו רוצים לעשות את זה בצורה מאוד מסודרת. אנחנו מתכוונים לבקש מהעירייה, שכמו תל אביב וגבעתיים שהיו חלוציות בתחום, לא תאפשר לעמותות חיצוניות ללמד בבתי הספר ותחזיר את החינוך למורים. עוד לא החלטנו כיצד נפעל ואנחנו מאוד מקווים שנשיג קשב מבלי שנצטרך לנקוט בצעדים מחאתיים. נכון לעכשיו אנחנו עוד נמצאים בשלב ההתארגנויות ואיסוף העדויות מבתי הספר".

לטענת שליו-רייכר הרוב הגדול של העמותות שמגיעות לבתי הספר הן עמותות אורתודוקסיות. "אז נכון שאנחנו מדברים על לא לאפשר בכלל כניסה של עמותות, אבל הבעיה העיקרית היא עמותות שעושות הדתה", היא אומרת, "אצלנו בבית הספר אלון היו השנה ארבעה מפגשים בנושא אחריות ובגרות שעשו עמותות כאלה. בנוסף, בשנת בת המצווה ובמשך כל השנה ישנם מפגשים שונים עם נציגי עמותות. לפעמים מדובר בפעילויות חברתיות, לעיתים אלה שיעורי מורשת ולפעמים זה נעשה סביב שיעורים על חגים. המון פעמים החגים מופרטים לעמותות, כולן אותודוקסיות. התדירות היא בהתאם למה שבית הספר סגר עם העמותה ובכל פעם זה בא על חשבון שעת לימודים כלשהי. למה ילדה בת 18, שעושה שירות לאומי, צריכה ללמד את הבת שלי על ערכים של אחריות ורעות? למה לא המורה שלה?".

נזכיר שביום שלישי שעבר דחו חברי מועצת עיריית הרצליה ברוב קולות את הצעתו של חבר האופוזיציה יריב פישר, לפיה העירייה לא תאפשר לעמותות חיצוניות להיכנס לגני הילדים ובתי הספר הממלכתיים.

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"צומת השרון רעננה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר