ד"ר אייל דורון מרצה. צילום עזרא לוי
ד"ר אייל דורון מרצה. צילום עזרא לוי

"מה שלא השתנה זה הרצון להיות משפחה וזוג, השתנתה הדרך לעשות את זה"

בנק לאומי ורשת העיר קיימו שיח קפה בנושא זוגיות והורות בעולם הדיגיטלי, ההרצאה המרכזית הייתה של ד"ר אייל דורון

פורסם בתאריך: 14.9.17 07:10

בנק לאומי ורשת העיר קיימו בערב יום ראשון האחרון (10.9) מפגש שיח קפה והרצאה באייר קפה ברעננה. כותרת המפגש הייתה – זוגיות והורות בעידן הדיגיטלי: מדריך מעודכן. הערב כלל דברי פתיחה, ארוחת ערב והרצאה של ד"ר אייל דורון. המפגש הוא חלק מסדרת מפגשים במסגרת פרויקט ישראל IL שבנק לאומי השיק לאחרונה. למפגש הגיע קהל רב. כל אלו נהנו מהרצאה מרתקת ומערב מהנה ומעשיר, ללא עלות.
את המפגש פתח יוסי כץ, מנהל אזור תל אביב והשרון במערך הפרימיום של בנק לאומי. כץ סיפר על הילדות שלו בהקשר הדיגיטלי, בה הטלוויזיה הייתה רק שחור לבן ולא היו מגוון ערוצים. "היום כולכם מכירים את המכשיר הזה", אמר כץ והצביע על הטלפון הנייד שלו, "אני בעצמי עושה המון דברים במהלך היום שלי במכשיר הזה. אם זה פנגו, פעולות בחשבון הבנק שלי, למרות שזו לא חוכמה כי אני בנקאי, ועוד. אפשר להגיד שאני די טכנולוגי, אבל הילדים שלי שהם בני 25 ו־21 הרבה יותר טכנולוגים ממני, הם עושים הכל במכשיר הזה והם כל הזמן במכשיר הזה. ההורים שלי שיהיו בריאים שמגיעים לגיל שמונים, הם כמובן פחות טכנולוגים ממני, אבל עדיין, אמא שלי עושה מידי פעם פדיחות בפייסבוק ואבא שלי מסתכל על התחזית. אנחנו בעצם מדברים על שלושה דורות שלמים שכל דור שונה מהקודם אבל בעולם הדיגיטלי הגבולות מטשטשים".
כץ ציין כי בלאומי השיקו לאחרונה את פרוייקט 'ישראל IL' – פרוייקט הדרכה ארצי שמתקיים בסניפים, ומטרתו לסייע ללקוחות להתוודע לערוצי הדיגיטל בבנק. "אנחנו, ב'לאומי', הבנו שישנם לא מעט לקוחות שהם פחות טכנולוגיים, ושקיים צורך אמיתי לסייע להם "לחצות את הגשר" ולגלות את היתרונות הרבים שקיימים בעולם הבנקאות הדיגיטלית: היום אפשר לפתוח חשבון, להפקיד צ'ק, לברר מצב חשבון, לפתוח תכנית חסכון – והכל בלחיצת כפתור מהסמארטפון. מתוך ההבנה הזו, קם פרוייקט 'ישראל IL'", אמר כץ.

יוסי כץ נושא דברי פתיחה. צילום עזרא לוי

יוסי כץ נושא דברי פתיחה. צילום עזרא לוי

כשסיים כץ את דבריו הוא הזמין את ד"ר אייל דורון שהרצה בנושא הורות וזוגיות בעולם הדיגיטלי. דורון הוא מרצה, יוצר וחוקר, המלמד במרכז הבינתחומי בהרצליה. במסגרת לימודי הפוסט ­דוקטורט שלו בדק דורון את יעילותם של מודלים חדשניים לטיפוח חשיבה יצירתית, יוזמה, תושייה וערך עצמי בקרב ילדים ובני נוער. ד"ר דורון עובד מול חברות וארגונים על פיתוח תבונה יצירתית, פתרון בעיות במצבים של חוסר וודאות ומנהיגות יצירתית. בשנת 2014 הוציא דורון לאור את ספרו הראשון – "החיים בלונה פארק". הספר סוקר את הנושאים אותם חקר ובוחן את המימוש העצמי במאה ה־21.
את ההרצאה פתח דורון בשאלון קצר ובין היתר שאל את הקהל כמה הורים לדעתם מרגישים רגשות אשם ביחס להורות שלהם. לאחר מכן סיפק גם את התשובה, וסיפר כי 96 אחוזים מההורים מרגישים רגשות אשמה ביחס לאספקט כלשהו בהורות שלהם. בנוסף אמר שזוג שבונה בית משותף, הדבר מוריד את הסיכוי שלו להתגרש. עוד ציין שזוגות אשר גרו יחד עם האקסים לפני ההיכרות הנוכחית, יש להם סיכוי גבוה יותר להתגרש.
בהמשך דיבר ד"ר דורון על המשמעות של הורות בעולם הדיגיטלי והראה כי למרות ההתקדמות הטכנולוגית, בכל מה שנוגע למערכות היחסים הזוגית והמשפחתית, החברה עדיין מאוד שמרנית. בנוסף לכך דיבר דורון על גידול ילדים בעידן הדיגיטלי ונתן דוגמאות מחיי משפחתו. "בעולם הדיגיטלי נורא קל למצוא פתרונות כי באינטרנט אני יכול להתייעץ על כל דבר", הוא אמר, "אנשים משום מה כשהם רוצים להשיג פתרון הם מחפשים את הפתרון המסובך. אפשר לחשוב אחרת, מקסימום פיתרון במינימום מאמץ ומשאבים. אני לדוגמא, רוצה שהבן שלי ילמד ערבית ויהיה עקבי ולא ישבר, אז נרשמתי איתו לקורס ערבית. עכשיו הוא בגיל שהוא סופג יותר ולומד מהר יותר, אז אם אני אתמיד בזה, למרות שאני אעכב את הכיתה, אני לא צריך לבוא ולהגיד לו להתמיד, אני הוכחתי לו שמתמידים. דבר נוסף שאני חייב לדבר עליו זה חשיבה עצמאית. בעולם דיגיטלי אתה קם כמו כולם, חושב כמו כולם ומאוד קל לאבד את הזהות שלנו. לכן מאוד חשוב לפתח חשיבה עצמאית. אי אפשר להיות מאושר ללא חשיבה עצמאית".

אירוע בנק לאומי. צילום עזרא לוי

צילום עזרא לוי

בסיכום דבריו אמר דורון כי למרות השינויים בעולם הדיגיטלי, החברה הישראלית מאוד משפחתית לטוב ולרע, וכי טכנולוגיה זה לא דבר רע ומפחיד כפי שחושבים אם יודעים כיצד להשתמש בה ושלמור על חשיבה עצמאית: "נראה שהכל סביבנו משתנה אבל מהבחינה הרגשית שום דבר לא השתנה. כולם מחפשים משפחה וזוגיות אבל המודל של המשפחה והזוגיות קצת יותר מתגמש. הטכנולוגיה מאפשרת לנו תתי קבוצות ולפרוץ את הגבולות. אנחנו מדינה מאוד יצירתית אבל מבחינה משפחתית אנחנו חיים בצורה מאוד שמרנית וזה מעניין. דבר נוסף זה שאני מבקש מההורים זה להחזיר את האינטואיציה להורות. אפשר להתייעץ ולשאול אבל בסופו של דבר מי שפותר את הבעיה זה אתה. אני אומר שהאינטואיציה מעולם לא הייתה חשובה יותר, אנחנו צריכים להבין איך אנחנו שומרים על החשיבה העצמאית והיצירתית שלנו ולא פועלים באופן מתוכנת, אבל מצד שני אנחנו מבינים מה השתנה. מה שלא השתנה זה המבנה הרגשי שלנו והרצון שלנו להיות משפחה וזוג, מה שכן השתנה זה הדרך לעשות את זה".

ד"ר אייל דורון מרצה. צילום עזרא לוי

צילום עזרא לוי

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"צומת השרון רעננה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר