הישג לתלמידי מרעננה: גמר תחרות האולימפיזיקה השנתית של המרכז האקדמי לב והחמ"ד (מינהל החינוך הדתי במשרד החינוך) נערך השבוע (שני) בהשתתפות כ-200 שמיניסטים, תלמידי מגמות לפיזיקה ב-30 בתי ספר תיכונים, ישיבות ואולפנות מכל רחבי הארץ.
לצד הרצאות בנושאי מדע פופולרי, סיורים והדגמות במעבדות המחקר, נבחנו משתתפי הגמר במבחן בפיזיקה ברמה אוניברסיטאית, בסופו הוכרזו הזוכים במלגות לימוד במרכז האקדמי לב. את המקום הראשון בתחרות היחידים לבנים קטף איתמר שולץ, תלמיד תיכון אמית כפר בתיה ברעננה. בתגובה לזכיה אמר איתמר: "אני מעריך את ההישג, אך הגעתי קודם כל כדי להתנסות, ללמוד וליהנות מהחוויה וב"ה זכיתי בכך. השאלות היו מאתגרות ונהניתי לפתור אותן. אני מבקש להודות לצוות החינוכי באמית כפר בתיה על התמיכה והמעטפת לאורך כל הדרך".
חיים ברוידא, ראש העירייה: "ברכות חמות לאיתמר שולץ על הזכייה. ההישג המרשים של איתמר, מביא כבוד גדול לעיר רעננה. סקרנות והתמדה מובילות להתנסויות ולהישגים מעצימים. אנו גאים באיתמר ונוסיף לטפח מצוינות ושאפתנות בקרב תלמידינו".
הרב אריאל דיטשר, מנהל החטיבה העליונה בבית הספר: "כל הכבוד לאיתמר שמשלב תורה עם דרך ארץ בעומק, בהיקף ובהצטיינות. אנו בטוחים כי הוא עוד ישתמש בכישוריו למען מטרות כלליות ונעלות. תודה גדולה להוריו ולמוריו על התמיכה והליווי למצוינות ולהצלחה".
"פיתוחים טכנולוגיים לא נוצרים במפעל יש מאין, אלא הם מתחילים בכיתה, בסקרנות של תלמיד ובמורה שמאתגר אותו לחשוב עוד צעד קדימה", הוסיף פרופ' סא"ל (במיל') בני מילגרום, ראש החוג להנדסת חשמל ואלקטרוניקה במרכז האקדמי לב וחבר הוועדה המארגנת של התחרות. "תלמידים שבוחרים להעמיק במדעים כבר עכשיו בונים את היכולת שלנו להתמודד עם אתגרים ביטחוניים ואסטרטגיים מורכבים. ההשקעה במצוינות מדעית בתיכון היא השקעה ישירה בעתיד הלאומי שלנו".
בתמונה: מימין, פרופ' אבי דומב, נשיא המרכז האקדמי לב, התלמיד איתמר שולץ, ד"ר דוד שיינפלד ראש החוג להנדסת אלקטרואופטיקה ופרופ' בני מילגרום ראש החוג להנדסת חשמל ואלקטרוניקה. קרדיט צילום: אבי חיון.





תגובות