צילום אילוסטרציה א.ס.א.פ קריאייטיב/INGIMAGE
צילום אילוסטרציה א.ס.א.פ קריאייטיב/INGIMAGE

שנת הלימודים האחרונה: מספר הילדים שנפגעו בכבישי רעננה הוכפל

על פי נתוני עמותת אור ירוק, בשנת 2017, חלה עלייה של 44% במספר הילדים ובני נוער שנפגעו בתאונות דרכים ברעננה. טיפים כיצד לסייע לילדים לעבור בבטחה את הכביש בתוך הכתבה 

פורסם בתאריך: 27.8.18 07:11

על פי נתוני עמותת אור ירוק המבוססים על נתוני הלמ"ס,  בשנת 2017, חלה עלייה של 44% במספר הילדים ובני נוער ברעננה שנפגעו בתאונות דרכים. בחודשי הלימודים במהלך שנת 2017 מינואר עד יוני ומספטמבר עד דצמבר, נפגעו ברעננה 16 ילדים ובני נוער בגילאי חמש עד תשע-עשרה,  זאת לעומת תשעה שנפגעו בשנה שקדמה לה.

ארז קיטה, מנכ"ל עמותת אור ירוק, אמר על התוצאות: "שנת לימודים חדשה נפתחת ועדיין הדרך והסביבה של בתי הספר רבים לא בטוחים עבור התלמידים. בכדי להפחית באופן משמעותי את מספר הילדים ובני הנוער שנהרגים ונפגעים בתאונות דרכים, חייבים במשרד התחבורה והבטיחות בדרכים להביל ביחד עם הרשויות התקנת  פסי האטה ליד כל בית ספר שיובילו לריסון מהירות נסיעת כלי הרכב ולצמצום הסיכון להיפגעות ילדים בתאונת דרכים. חשוב ביותר גם להגביר את ההשקעה בחינוך ובהסברה לבטיחות בדרכים בכל הגילאים, מגיל הגן ועד לסיום הלימודים. רק בהשקעה אמתית, מבוקרת וממוקדת נוכל לשמור על היקרים לנו מכל ולהבטיח שכל מי שמתחיל את שנת הלימודים גם יסיים אותה בריא ושלם".

 

 

כיצד אפשר לסייע לילדים לצעוד בבטחה אל בית הספר? 

  • אם הילד הולך לבד לבית הספר, חשוב לתרגל איתו הליכה במסלול הכי בטוח שניתן, כדי לצמצם את הסכנות הכרוכות בחציית כביש.
  • כאשר בוחרים את המסלול הבטוח חשוב לשים לב כי לאורכו ישנן מדרכות או שבילי הליכה ולתעדף אותו גם אם מסלול זה הוא הארוך יותר.
  • מומלץ לבחור במסלול בו מספר הכבישים שעל התלמיד לחצות הוא מינימלי וכן להימנע ככל האפשר מחצייה של כבישים סואנים וכבישים ראשיים.
  • חשוב לזכור כי לילדים אין את היכולת לקלוט את המתרחש בכביש ולאמוד נכון את המרחק מכלי הרכב שנעים בכביש. לילדים קשה לקשר את רעש המכונית עם הימצאותה בקרבתם. לכן, ילד עד גיל 9 לא חוצה כביש לבד.
  • חשוב להדריך את הילד לחצות רק כשהאור ברמזור ירוק וכן לא לחצות בין כלי רכב חונים, שכן שדה הראייה במקרה זה קטן גם לילד וגם לנהג, שמתקשה להבחין בילד.
  • במידה והתלמיד מגיע לבית הספר באופניים יש להזכיר לו לרכב אך ורק עם קסדה חבושה היטב בכדי להגן עליו מפני פגיעות ראש במקרה של נפילה או תאונת דרכים.
  • גם כאשר לוקחים את הילד ברכב הפרטי לבית הספר יש לוודא כי הוא יורד מהרכב רק מהצד של המדרכה וכמובן שהוא חגור בחגורת בטיחות במשך כל הנסיעה, אפילו אם זוהי נסיעה קצרה ביותר.

 

אולי יעניין אותך גם

תגובות

3 תגובות
  1. ירון

    לא פלא,לאור מה שני נתקל בו מדי יום,רכיבה לא זהירה בלשון המעטה על אפניים תוך כדי דיבור בסלולרי וללא קסדה.הרבה פעמים מרכיבים עוד נוסע וגם ללא קסדה.

  2. פנינה

    לדעתי ההורים צריכים הדרכה לא פחות מהילדים. מעבר לכך תושבי רעננה לרוב לא עוצרים במעבר חציה. מה גם שהם עצמם מתפרצים לכביש. כנהגת אני חוששת מאוד לנהוג ברחובות רהים בעיר, תרבות הנהיגה וגם של הוחכי הרגל היא נוראית!! אני לא מופתעת מהנתונים הללו. מצער מאוד.

🔔

עדכונים חמים מ"צומת השרון רעננה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר